بحران کووید-۱۹ در ابتدا منجر به کاهش شدید تقاضای پناهندگی در جهان شد. در واقع، تعداد درخواستهای جدید پناهندگی در کشورهای OECD در سال ۲۰۲۰، ۳۱ درصد کاهش یافت و به ۸۳۰ هزار نفر رسید. این آمار، شدیدترین کاهش از زمان پایان بحران بالکان در اوایل دهه ۱۹۹۰ بوده است. دادههای اولیه برای ماههای اول سال ۲۰۲۱ برای کشورهای اتحادیه اروپا نشان میدهد که تعداد ثبت پناهجوي جديد در اين كشورها در مقايسه با ماههاي قبل از شيوع ويروس كرونا در پايينترين سطح خود قرار داشته است
بحران کووید-19 در ابتدا منجر به کاهش شدید تقاضای پناهندگی در جهان شد. در واقع، تعداد درخواستهای جدید پناهندگی در کشورهای OECD در سال 2020، 31 درصد کاهش یافت و به 830 هزار نفر رسید.
این آمار، شدیدترین کاهش از زمان پایان بحران بالکان در اوایل دهه 1990 بوده است. دادههای اولیه برای ماههای اول سال 2021 برای کشورهای اتحادیه اروپا نشان میدهد که تعداد ثبت پناهجوي جديد در اين كشورها در مقايسه با ماههاي قبل از شيوع ويروس كرونا در پايينترين سطح خود قرار داشته است.
تصویر کلی از نظر ترکیب کشورهای مبدأ پناهجویان تا حد زیادی در دوران بحران کووید-19 بدون تغییر باقی مانده است.
در واقع، ترکیب كشورها بین سالهای 2018 و 2019 نسبت به سالهای 2019 تا 2020 تغییر بیشتری کرده است. در سال 2020 مانند سال 2019، كشورهاي ونزوئلا و افغانستان همچنان از نظر مبدا پناهجويان رتبههای برتر را به خود اختصاص دادند اما به طور كلي، درخواستهاي پناهندگي برای همه کشورهای مبدا کاهش یافت.
کانال تلگرامی رصدخانه مهاجرت ایران