گزارش يك نشست/ وضعيت ما در بازارهاي جهاني؛ ما دچار غافلگيري شديم!

تاریخ انتشار
12:43:00 | 26 / 02 / 1401
عضو گروه کاری : گروه مدیریت

گزارش يك نشست/ وضعيت ما در بازارهاي جهاني؛ ما دچار غافلگيري شديم!

blog-main-image

بهرام صلواتي در نشست شب گذشته (يكشنبه، ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۱) در گفت‌وگو با جمعي از فعالين اكوسيستم استارتاپ كشور در كلاب‌هاوس رصدخانه مهاجرت ايران گفت: «ايران در جديدترين گزارش شاخص GTCI ( شاخص رقابت‌پذيري جهاني) در ميان ۱۳۴ كشور در سال ۲۰۲۱، جايگاه صدم در را دارد. علاوه بر اين ما در زيرشاخص توانمندپذيري نيروي انساني نيز در رتبة ۱۱۶ و در زيرشاخص جذب نيروي انساني در رتبة ۱۳۳ قرار داريم. تمام اين عددها به اين معني است كه كشور ما در شاخص‌هاي جذب و نگهداشت نيروي انساني، كشور رقابت‌پذيري نيست».

گزارش يك نشست/ بخش اول:


وضعيت ما در بازارهاي جهاني؛ ما دچار غافلگيري شديم!

بهرام صلواتي، مدير رصدخانه مهاجرت بيان كرد كه گرچه قریب به سه هزار متخصص به كشور در سال‌هاي اخير بازگشتند اما بايد بگويم كه امروز در حفظ و نگهداشت منابع انساني دچار نوعي غافلگيري شده‌ايم.

ما دچار عقب‌افتادگي‌هايي در شاخص‌هاي رقابت‌پذيري بازارهاي جهاني شده‌ايم.

بهرام صلواتي در نشست شب گذشته (يكشنبه، 25 ارديبهشت 1401) در گفت‌وگو با جمعي از فعالين اكوسيستم استارتاپ كشور در كلاب‌هاوس رصدخانه مهاجرت ايران گفت: «ايران در جديدترين گزارش شاخص GTCI ( شاخص رقابت‌پذيري جهاني) در ميان 134 كشور در سال 2021، جايگاه صدم در را دارد. علاوه بر اين ما در زيرشاخص توانمندپذيري نيروي انساني نيز در رتبة 116 و در زيرشاخص جذب نيروي انساني در رتبة 133 قرار داريم.

تمام اين عددها به اين معني است كه كشور ما در شاخص‌هاي جذب و نگهداشت نيروي انساني، كشور رقابت‌پذيري نيست».

رتبة 68 ايران در شاخص پرورش و معرفي نيروي انساني؛ خام‌فروشي به دنيا!

 ما در زيرشاخص مهارت‌هاي دانش جهاني در جايگاه 68 ام قرار داريم و اين يعني ظرفيت خوبي در پرورش و معرفي نيروي انساني به جهان داريم؛ ظرفيتي كه مانند خام‌فروشي در بازار جهاني است. چراكه كشورهاي ديگر با كوچكترين هزينة مالي يا رقابتي، استعدادهاي ما را جذب مي‌كنند. ‌

مديريت منابع انساني همچنان در اغلب سازمان‌هاي ايراني، سنتي است!

با ادامة اين روند، در سال‌هاي بعد، علاوه بر نواسانات ارزي،‌ بايد به فكر راه‌حل‌هاي حفظ نيروي انساني بطور جدي‌تري باشيم. طي مطالعاتي كه در سال‌هاي اخير داشتم، كمتر سازماني را ديده‌ام كه به مسئلة مهاجرت منابع انساني با توجه به روندهاي جهاني اين امر پايشي انجام دهد و به طبع تاثير آن را در بازار داخلي بررسي كند. با اين روند ممكن است ما حتي رتبة 68 ام پرورش نيروي انساني را هم از دست بدهيم.

به دنبال راه ارتباطي با نيروي انساني پس از مهاجرت باشيم

سازمان‌هاي ايراني دچار قرارگرفتن در وضعيت شوك و انفعال شده‌اند. سوال مهم اين است كه چرا سازمان‌هاي ايراني گزارش دقيقي از جذب استعدادهايشان ندارند يا منتشر نمي‌كنند؟ با علم به نااميدي و بحران‌هاي موجود، تا چه اندازه سازمان‌هاي ايراني به دنبال راه‌حلي براي پيش‌بيني‌هاي مهاجرت منابع انساني داشتند؟ يا اكنون بايد چه كار كنيم؟ ما مي‌توانستيم از بازار افغانستان، پاكستان يا هندوستان مي‌توانستيم نيروي انساني جذب كنيم و اما امروز به هر دليلي نمي‌توانيم جذب نيروي انساني داشته باشيم. اما امروز مي‌دانيم كه مهاجرت عميق شده است و در فراز مهاجرتي قرار داريم و مجددا به بازه فرود هم خواهيم رسيد، هيچ كشوري نمي‌تواند برای همیشه در قلة مهاجرت قرار بگيرد. همانطور كه به سياستگذار در اين سال‌ها گوش‌زد كرده ام كه با نداشتن سازمان مهاجرت، دچار غفلت در اين زمينه شده‌ايم، امروز به شما مدیران و صاحبان محترم کسب و کار ها و سازمان‌های كوچك و بزرگ كشور مي‌گويم كه ما در سازمان‌هاي ايراني هم واحد يا مركز بررسي دقيقي براي پايش دقيق مهاجرت منابع انساني نداريم و مقهور شرایط رقابتی و پیچیده بازارهای جهانی سرمایه انسانی شده و خواهیم شد.


نظرات کاربران
  • هنوز نظری ارسال نشده است

پیغام خود را بگذارید